fredag 11 februari 2011

4 år idag...

Ellas mjölkallergi?

Läst på mycket om detta med mjölkallergi... om det nu är det som Ella har så är det bra och veta vad man kan göra och inte..

Det kan antingen vara permanent eller så är det pga att dom varit sjuk.. Så vi får se..
Har kört mjölkfritt nu ett tag och igår fick hon låglaktosvälling med mjölkprotein och därav kom det prickar i ansiktet på henne samt diarre..
Så nu skippar vi den också..


Olika symptom

De allergiska symptomen kan visa sig i hela kroppen. Ett eller flera symptom kan komma samtidigt och med olika intensitet. Det gör att den allergiska reaktionen kan skilja sig mycket åt från person till person. Vid mycket svår mjölkallergi kan man reagera så starkt att man får en allergisk (anafalytisk) chock och behöver läkarvård omedelbart.

Symptomen vid mjölkallergi kan delas i fyra större grupper:
  • Hud: eksem, hudrodnad, klåda, nässelutslag och svullnad.
  • Mage-tarm: diarré, förstoppning, kolik, kräkning, magont, blod i avföringen och svårt att ta upp näring.
  • Luftvägarna: astma, hosta och snuva. Det råder olika åsikter om mjölkallergi kan ge inflammation i mellanörat eller inte.
  • Allmänna besvär: allmän irritation, gråt, huvudvärk, håglöshet, oro, rastlöshet, slöhet och överaktivitet.
 Källa : http://www.mjolkfri.com/allergier/10/mjolkallergi/


Ella har av dessa : Prickar i ansiktet, Diarre , Astma,hosta,snuva... svårt att komma till ro när hon skall sova,gnällig osv..

Så nu kör vi bara mjölkfritt på henne.. Och så får vi hoppas att det växer bort..



Återkommer

Massa nya bilder..





Fortsätter med kvällsrutinerna..

Ella sov när kl var 20 igår.. Isac liksaså men vaknade sen igen.. men lyckades somna om igen.. men det tog tid.. Isac har blivit så bortskämd med att någon av oss legat där inne med han tills han somnat men nu är det slut på det..
Allting går , tar bara lite tid..
Ella vakna vid 21.30 stoppa in nappen o sov till 3 samma sak igen.. in med nappen o sov till 7.30.. Så det blir bara bättre o bättre..

Började trixa lite med barnens rum igår och det kommer bli jätte bra när det blir klart..

Inatt har det kommit 30 cm snö.. så vi är ganska insnöade.. och jag måste ut med vagn o hundar.. Just nu ångrar jag att jag sålde syskonvagnen.. då hade jag ju sluppit skotta.. haha!!
Nej men nu får jag vackert ta itu med det.. men inte så värst mycket o skotta.. Men när plogbilen nyss körde förbi fick jag en enorm vall mot staketet..
Så när Ella skall sova, tänkte jag stoppa ner henne i vagnen o ta mig ut o skotta så vi sen kan gå en sväng med hundarna..

Skönt med en baksida.. slipper man iaf stressa ut .. Väntar på att det skall sluta snöa så mycket.. men snart skall vi ta oss ut..


Isac är pigg o gla.. skönt ... nu är bägge barna friska igen..
Ella charmtrollet springer runt i gåstolen.. och busar.. skrattar lite då o då för sig själv.. myspys

Något mer avancerat än skottning blir det nog inte idag.. skulle behöva åka o handla när Jocke kommer hem.. men vi får väl se.. Beror på snön..

Juste.. Barnen mina kommer få 2 kusiner detta år!! *lycka*!!! =) Så glad för dom..

Återkommer senare..